İZO.0800.00 Silikonlu İzolen Astar

Akrilik kopolimer emülisyon esaslı, su bazlı, silikonlu, izolasyon malzemesi ve boya astarıdır.

Özellikler

İç ve dış cepheler için silikonlu, su iticiliği yüksek, boya tüketimini azaltan, izolasyon sağlayan, güçlü bir boya astarıdır. Silikonlu izolen ile astarlanan dış cephelerde, duvar rutubet geçirmez, sıvanın su emiciliği azalacağı için daha az boya gerektirir. Teraslardaki çatlaklarda pencere pervazı ile duvar arasında zamanla ortaya çıkan aralıklarda, banyo ve tuvaletlerde su sızmasını önler. Yapıların toprağa oturan döşemelerinde ve bodrum katlarının çevre duvarlarında rutubeti önleyen, son derece güçlü bir izolasyon malzemesidir.

Yüzey Hazırlama

Uygulama yapılacak yüzeyler, tozdan ve kirden arındırılmalıdır.

Uygulama Şekli

Boya astarı olarak; silikonlu izolen, hem yeni boyanan yüzeyler hem de eski boyalı yüzeyler üzerine uygulanabilir. Yüzeylerin üzerine uygulanarak, yeni boyanın yüzey üzerine güçlü olarak bağlanmasını sağlar. Silikonlu izolen uygulanmış yüzeylere, son kat olarak yüzey gerilimi mat ve yarı mat sentetik boyalar kesinlikle uygulanmamalıdır. Uygulandığı takdirde, zamanla yüzeyde kılcal çatlaklar oluşmasına neden olabilir. Fırça ve rulo veya kullanılabilir.

İnceltme/Karışım Oranı

Boya astarı olarak kullanıldığında; dış cephelerde 1 litre silikonlu izolen astar 5 litre su ile inceltilir, iç cephelerde 1lt silikonlu izolen 7 litre su ile inceltilir. İzolasyon malzemesi olarak kullanıldığında; 1 litre silikonlu izolen 1-2 litre su ile inceltilir. İzolasyon malzemesi olarak kullanıldığında, Natura Polizolan üzerine kesinlikle boya uygulaması yapılmamalıdır. (Kesinlikle inceltilmeden kullanılmamalıdır.)

Boyanabilen Alan

1 litre ürün ile, 7 katı oranında su ile inceltildiğinde, yüzeyin emiciliğine bağlı olarak 60-80 m²’ lik alan astarlanabilir.

Kuruma Süresi (20°C)

  • (20° sıcaklıkta, %50 bağıl nem oranında) kurumasını 1 saatte tamamlar.

Depolama Şartları

Doğrudan güneş ışığı almayan, ağzı kapalı ambalajlarda, 5-35°C arasında depolanmalıdır. Kullanılmadığında ambalajın ağzı kapalı tutulmalıdır. Dondan koruyunuz.

Malzeme Kodu Açıklama Ambalaj
İZO.0800.00 Silikonlu İzolen Astar 2,5 Lt. – 7,5 Lt. – 15 Lt.

Kurumsal E-Bülten

Bayi TDS / MSDS Talep Formu